среда, 18. април 2012.

Kuglof sa tresnjama



Potrebno je:

2 jaja
čaša od jogurta šećera
čaša od jogurta mleka
pola čaše ulja
dve ipo čaše brašna
1 prašak za pecivo
limunova korica
2 vanilin šećera
1 kašika kakaoa
1 teglica od 370ml kompota od trešanja

Umutiti jaja, šećer, ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo, nastruganu limunovu koricu i vanilin šećer. Sipati dve trećine testa u modlu za kuglof. Staviti u rernu na 200 stepeni da se zapeče. Izvaditi modlu i preko kore naredjati trešnje. U preostalu masu dodati kakao i izmiksati. Preliti preko trešanja i vratiti u rernu da se ispeče. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni. Drvenim štapićem proveravati da li je kolač pečen. Kada se štapić iz kuglofa vadi, a ostane čist, znači da je kolač gotov. Ostavite ga malo u modli nekih desetak minuta, pa ga tek onda izvadite. Kada se ohladi po želji možete preliti kuglof čokoladom ili posuti prah šećerom. 

Нема коментара: