четвртак, 19. април 2012.

Mokra čokoladna torta

 Divna torta! Recept sam nasla ovde. Hvala Ireni što ga je podelila sa nama.



Potrebno je za jednu koricu:

2 jaja 
12 kašika šećera
13 kašika mleka
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa

Sve ove sastojke pomešati i ispeći koricu u tepsiji prečnika 25-30cm. Tepsiju prvo nauljiti i posuti brasnom.
Tako umutiti i ispeći dve korice. Kada se korice ohlade preseći ih na pola po dužini i tako dobijete četiri korice.

Za fil je potrebno:

1 litar mleka
200 gr mlevenih oraha
200 gr čokolade
250 gr margarina
12 kašika šećera
po želji ruma, vanile, cimeta...

U šerpicu stavite mleko, čokoladu, šećer i margarin da se otopi i provri. Kada provri, šerpicu sklonite sa ringle, dodajte mlevene orahe i po želji neki od začina: rum, vanilu, cimet... Možete začine i da izbegnete ako želite samo ukus čokolade.

U šerpu stavite prvo običnu kesu ili šerpu obložite alu-folijom. Zatim prvo kutlačom sipajte malo fila na dno, pa stavite jednu presčenu koru, nalite ponovo filom, pa stavite sledeću koru. Tako redom redjajte. Zadnju koru takodje prelijte filom. Šerpu poklopite i stavite je u frižider da prenoći. Sutradan je okrenite na poslužavnik i ukrasite po želji.






Нема коментара: