Potrebno je:
600 gr šećera,
30 gr želatina (biljnog),
250 gr margarina,
200 gr seckanih oraha,
200 gr žele bombona,
200 gr suvog groždja i
2 lista od velike oblande
U dve šoliice hladne vode sipati želatin i ostaviti tek toliko da se želatin istopi. Šećer špinovati sa 12 kašika vode (samo da se istopi) i dodati želatin pa kuvati još 5 minuta uz blago mešanje. Dok se to još kuva dodati ceo margarin. Skinuti sa vatre i preručiti u plastičnu činiju. Tu činiju staviti u veću šerpu u koju ste nalili hladnu vodu. Tada mutiti masu mikserom sve dok smesa ne pobeli. U smesu koja se zgusnula i pobelela staviti orahe, žele bombone i suvo groždje pa sve izmešati kašikom. Smesu izručiti na oblandu i prekriti drugim listom. Odozgo pritisnuti nečim težim da se lepo zalepe listovi oblande i ostaviti da se oblanda stegne.
Napomena: Ovu oblandu pripremiti jedan dan ranije.
2 коментара:
ovo nije posno,jer sadrzi zelatin,a on je zivotinjskog porekla
Nado, kod nas u Paraćinu u prodavnicama zdrave hrane postoji posni želatin, tj. želatin biljnog porekla. Kad ga ima u mojoj "palanci" verujem da ima svuda da se kupi. Pogledajte i u vašem mestu.
Srdačan pozdrav!
Постави коментар