½ kg mlevenog keksa
250 gr margarina
1 jaje
250 gr margarina
1 jaje
2 dl djusa
300 gr secera u prahu
300 gr secera u prahu
80 gr kokosa
Za glazuru:
150 gr čokolade
3 kašike ulja
Za dekoraciju:
Čokoladne mrvice
Zlatni prah “Stamenković” rastvoren u malo alkohola
Penasto umutiti margarin, šećer i jaje. U umućenu masu
dodajte kokos. Keks natopite sa djusom, a onda sjedinite obe mase. Tako dobijenu
masu rastanjite i isecite na štanglice. Ako je potrebno, rukama dodatno oblikujte
kako bi dobili štanglice lepogog oblika.
Čokoladu i ulje rastopite na pari. Svaku
štanglicu uvaljajte u čokoladu i pospite čokoladnim mrvicama. Kada se čokolada
stegne, zlatni prah rastvorite u malo alkohola i četkicom premažite po površini
štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар