3 čaše jogurta
3 čaše šećera
1 čaša zejtina
2 kašike kakaoa
1 kašičica sode bb
1 prašak za pecivo
3 čaše brašna
Preliv:
24 kašike mleka
1/2 margarina
100 gr čokolade
12 kašika šećera
ekstrat ruma
Umutiti mikserom, jogurt, šećer i zejtin. Dodati pomešano brašno, kakao, sodu bikrbonu i parašak za pecivo. U pleh od električnog šporeta staviti papir za pečenje i izliti masu. Peći na 250 stepeni. Kolač se brzo peče. Vodite računa da ga ne presušite. Čačkalicom proveravajte da li je pečen. Kada na čačkalici ne ostaje trag od testa, znači da je pečeno.
Kada je kolač ispečen, ostavite ga da se ohladi. Za to vreme pripremite fil. U mleko stavite šećer, čokoladu i margarin da provri. Ostavite da vri 3-4 minuta. Kada je preliv skuvan, ako volite aromu ruma dodajte malo ekstrata. Vreli preliv prelijte preko hladnog isečenog kolača. Ostavite ga da se dobro ohladi i poslužite. Umućena slatka palvaka može biti odličan dodatak uz ovaj kolač.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар