Potrebno je:
6 belanca
prstohvat soli
150 gr šećera
150 gr kokosa
2 kašike brašna
700 ml mleka
2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
1 kašika gustina
350 gr šećera
6 žumanca
5 vanilin šećera
1 margarin
100 gr proprženih lešnika (lešnike možete zameniti orasima)
kokos za posipanje
Umutiti penasto belanca, so i secer. Pomešati kokos i
brašno, pa lagano umešati u sneg od belanaca. U pleh veličine 38cm x 27cm
staviti papir za pečenje i rasporediti smesu. Peći na 200 stepeni i voditi
računa da korica ostane bela.
Od ukupne količine mleka odvojite malo mleka da bi razmutili
puding i gustin. Ostalu količinu mleka stavite da provri sa šećerom i vanilom.
Kada je mleko provrelo ukuvajte puding. Dok se puding hladi, povremeno mešajte
fil, da se ne bi uhvatila korica. U hladan fil dodajte penasto umućen
margarin.
Lešnike propržite malo na tiganju. Kada se ohlade
iseckajte ih.
Kolač nafilujte tako što ćete preko kore premazati polovinu
fila, zatim ćete posuti sekane lešnike. Dlanovima blago pritisninte
lešnike kako bi se malo utisnuli u fil. Preko njih stavite drugu polovinu fila.
Na kraju odozgo pospite kokosovim brašnom.
Stavite u frižider da se kolač ohladi. Seći na kocke.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар