понедељак, 9. јул 2012.

Jafa kolač

Korica:

6 jaja
24 kašike šećera
24 kašike mleka
24 kašike ulja
24 kašike brašna
1 prašak za pecivo
rendana kora od 1 limuna

Fil:

2 zamurznute narandže
4 kašike džema od kajsije
300 gr šećera
1 čaša od jogurta vode

Za prliv:

100 gr čokolade


Penasto umutiti 6 belanca sa 24 kašike šećera. Zatim dodati jedno po jedno još 6 žumanaca. Sve vreme mutiti mikserom i dodavati dalje redom: ulje, zatim mleko i narendanu koricu limuna, a na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. 

Dobijenu smesu sipati preko papira za pečenje koji smo stavili u veliki pleh od električnog šporeta. Peći na 200 stepeni. Kada je pečena korica, ostavite je pokrivenu čistom krpom da se prohladi dok vi spremate fil.

Fil ćete spremiti tako što ćete staviti u šerpicu 300 gr šećera, čašu vode i sitno narendane smrznute pomorandže. Kada to provri dodati džem od kajsije i sklonite sa vatre. Koricu isecite na pola tako što ćete gornju polovinu izlomiti i staviti u prethodno provrelu smesu.  Štapnim mikserom lepo sjedinite masu i prelite preko donje polovine korice. Odozgo kolač prelite otopljenom čokoladom. 







Нема коментара: