недеља, 23. септембар 2012.

Kiseli krastavčići



5 kg krastavčića (kornišona)

Za presolac potrebno je:

1 litar alkoholnog sirćeta (najbolje je Panonkino sirće)
3 litra hladne vode
200 gr soli
180 gr šećera
1 kesica vinobrana
1 kesica konzervansa

Još je potrebno:

1 kesica crnog bibera
korijander

Krastavčiće prvo oprati pod mlazom tekuće vode. Ostaviti ih u djevdjir da se ocede. U čiste tegle uspravno poredjati krastavčiće, trudeći se da ostane što manje praznog prostora u tegli. Odozgo u svaku teglu dodajte  malo bibera i korijandera. Zatim, pripemite persolac za nalevanje krastavaca. Sve sastojke za presolac pomešajte u jednu činiju i mešajte sve dok se šećer i so ne otopi. Kutlačom polako nalijte do vrha sve tegle. Tegle pažljivo zatvorite plastičnim ili metalnim zatvaračima, a onda ih odložite u ostavu.

NAPOMENA:

Nikako ne dolevajte rastvor u tegle sa krastavčićima jer ćete na taj način zamutiti tečnost u tegli.


Нема коментара: