Kocka kvasca
700 gr brašna
300 ml mineralne vode
100 ml maslinovog ulja
50 ml mlake vode
3 kašike šećera
prstohvat soli
kora od limuna
džem
50 gr margarina
šećer u prahu za posipanje
U mlakoj vodi rastopiti kvasac, a zatim to pomešati sa mineralnom vodom, uljem i narendanom korom od limuna. Dodati šećer, a onda sve to zamesiti brašnom u koje smo dodali prstohvat soli. Kada ste zamesili testo ostavite ga da odmori jedno pola sata. Ako se testo lepi, nauljite ruke i podelite ga na 15 delova. Svaku jufkicu razvucite i nafilujte džemom. Uvite kiflicu i redjajte ih u pleh, na koji ste prethodno stavili pekarsku hartiju. Na svaku kiflicu stavite po parčence margarina. Pre pečenja kifle ostaviti da odmore desetak minuta. Peći u zagrejanoj rerni.
Pečene kifle pospite prah šećerom.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар