Toplo preporučujem ove kiflice. Brze, jednostavne, nisu finansijski zahtevne, a rezultat je čista desetka!!!
Potrebno je:
Za testo:
2 jaja
250 ml vode
250 ml ulja
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
1/2 praška za pecivo
parče kvasca
500 gr brašna + 3 kašike
3 kašike kakaoa
Za filovanje i preliv:
150 gr čokolade (može krem, džem...)
100 gr kokosovog brašna
Rastopite kvasac u vodi sa šećerom i dodajte ulje, jaja, brašno, prašak za pecivo i so. Kada ste sve to lepo sjedinili, podelite masu na dva dela. Nemojte da vas zbuni, testo će biti retko. U jednu polovinu dodajte 3 kašike brašna, a u drugu polovinu dodajte 3 kašike kakaoa. Svaku polovinu zamesite u fino mekano testo. Ostavite desetak minuta da odmori. Zatim svaku jufku podelite na po osam delova.
Prvo rastanjite crnu jufkicu, a zatim belu. Onda belom korom pokrijte crnu. Još jednom predjite oklagijom preko razvučenih kora. Dobijenu koru podelite na šest delova. Možete filovati džemom, kremom, ili stavljati kockice čokolade. Uviti kiflice i redjati u pleh. Peći na 250 stepeni. Vodite računa, brzo se ispeku. Vruće kiflice potapati u skuvan sirup od 300 gr šećera i malo vode. Kada ih izvadite iz sirupa uvaljajte ih u kokosovo brašno.
Ko ne voli kokos ovo može izostaviti.
Potrebno je:
Za testo:
2 jaja
250 ml vode
250 ml ulja
1 kašika šećera
1/2 kašičice soli
1/2 praška za pecivo
parče kvasca
500 gr brašna + 3 kašike
3 kašike kakaoa
Za filovanje i preliv:
150 gr čokolade (može krem, džem...)
300 gr šećera
100 gr kokosovog brašna
Rastopite kvasac u vodi sa šećerom i dodajte ulje, jaja, brašno, prašak za pecivo i so. Kada ste sve to lepo sjedinili, podelite masu na dva dela. Nemojte da vas zbuni, testo će biti retko. U jednu polovinu dodajte 3 kašike brašna, a u drugu polovinu dodajte 3 kašike kakaoa. Svaku polovinu zamesite u fino mekano testo. Ostavite desetak minuta da odmori. Zatim svaku jufku podelite na po osam delova.
Prvo rastanjite crnu jufkicu, a zatim belu. Onda belom korom pokrijte crnu. Još jednom predjite oklagijom preko razvučenih kora. Dobijenu koru podelite na šest delova. Možete filovati džemom, kremom, ili stavljati kockice čokolade. Uviti kiflice i redjati u pleh. Peći na 250 stepeni. Vodite računa, brzo se ispeku. Vruće kiflice potapati u skuvan sirup od 300 gr šećera i malo vode. Kada ih izvadite iz sirupa uvaljajte ih u kokosovo brašno.
Ko ne voli kokos ovo može izostaviti.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар