Evo jednog recepta od moje forumske prijateljice Nadje. Hvala ti Nadja!
U proju sam stavljala razne dodatke, čvarke, sir, papriku iz turšije, kečap, šunke i slame, ali ne znam zašto, nikad mi nije palo na pamet da kombinujem sa tikvicom. Ovom kombinacijom ste dobili blagu i sočnu proju. Ovde mozete videti recept u originalu.
3 jaja
2 srednje tikvice
100 ml maslinovog ulja
250ml jogurta ili pavlake
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 1/2 šolje projinog brašna (šolje su od bele kafe)
1 prašak za pecivo
so i biber
kim i susam za posipanje
Prvo očistite tikvice. Narendajte ih, posolite, promešajte i ostavite desetak minuta da puste vodu.
Mikserom penasto umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, sitno iseckan crni i beli luk, ocedjene tikvice, so i biber. To pomešajte, a onda dodajte projino brašno pomešano sa praškom za pecivo. Masu lepo izjednačite i sipajte u podmazanu tepsiju. Odozgo pospite po želji kimom ili susamom, a možete kao i ja pola pola. Pecite na 250 stepeni.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар