Divan keks!!! Savršeno ide uz kafu, čaj ili mleko.
250 gr margarina (umesto margarina, može da se stavi mast)
250 gr. šećera
1 jaje (kada hoćete posne Banine, umesto jaja, staviti zapreminski istu količinu piva )
3 dobro pune kašike meda
4 kašike vode
1 kašićica sode bb
8 ½ čaša od jogurta brašna (neka brašna više, a neka manje upijaju tečnost, tako da ovde može da se doda i manje brašna)
250 gr. šećera
1 jaje (kada hoćete posne Banine, umesto jaja, staviti zapreminski istu količinu piva )
3 dobro pune kašike meda
4 kašike vode
1 kašićica sode bb
8 ½ čaša od jogurta brašna (neka brašna više, a neka manje upijaju tečnost, tako da ovde može da se doda i manje brašna)
Po želji dodati začine:
- rendana narandžina kora,
- limunova kora
- karanfilić
Dobro umutiti mikserom margarin, šećer, jaje i med, u to dodati 4 kašike provrele vode sa kasicicom sode bikarbone i po želji dodati rendanu pomoradžu ili limun ili karanfilić.... U ovu smesu dodati brašno i zamesiti testo da bude tvrdje. Testo razvući oklagijom, modlicom vaditi cvetiće, a u sredinu stavljati malo džema ili po jednu trešsnju, višnju ili kupinu iz nekog slatka. Peći na 200 stepeni.
Najbolji su kada odstoje dan-dva.
Napomena: Ako stavljate džem na kolačiće, najlakše ćete to uraditi sa medicinskim špricom za injekcije. Kupiti u apoteci jedan od 20ml. Odsecite na pola vrh na koji se stavlja igla i tako ćete njime najbrže i najlakše naneti džem.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар