четвртак, 4. октобар 2012.

Mramorni kolač



4 jaja
1 čaša od jogurta šećera
1 čaša od jogurta ulja
1 čaša jogurta
1 1/2 čaša od jogurta brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 kašika kakao
1 kašičica cimeta

šećer u prahu za posipanje

Umutiti penasto jaja i šećer. Dodati ulje u tankom mlazu i sve vreme mutiti mikserom. Dodati jogurt i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Umućenu masu podeliti na pola. U jednu polovinu dodati kakao i cimet, a drugi deo nek ostane beo. Naizmenično u podmazan pleh sipati belu, pa tamnu masu. Kolač staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada je kolač pečen, ostaviti ga da se ohladi.

Kolač pre služenja posuti šećerom u prahu.

Prijatno!


Нема коментара: