понедељак, 22. октобар 2012.

Kiflice sa krompir-pireom

Fenomenalno mekane i ukusne kiflice!!!





Za testo:
1 kg brašna
kocka kvasca
300 ml mleka
100 ml vode
1 čaša od jogurta ulja
2 čaše od jogurta krompir pirea (hladnog)
1 kašika meda
1 ravna kašika soli

Za slano punjenje:
- sir, kačkavalj, šunka, slaninica...

Za slatko punjenje:
- džem, eurokrem, parče čokolade, popareni orasi, mak ...

Prvo obarite krompir. Odsipite vodu u kojoj se krompir kuvao i dobro ga ispasirajte žicom, a onda ostavite da se ohladi.

Za to vreme, u mleko staviti med, kvasac i dve kašike brašna. Ostaviti da kvasac naraste. U vanglicu staviti sve sastojke, zajedno sa naraslim kvascem i zamesiti mekano testo. Ostaviti na toplo da udvostruči svoju zapreminu. Nakon toga premesiti i podeliti testo na 8 jufkica. Svaku jufku rastanjiti i podeliti na 6 delova. Puniti kiflice po želji. Ostaviti desetak minuta da odmore i peći na 250 stepeni.

Ako kiflice pečete sa slatkim punjenjem, vruće ih valjajte u prah šećer.








Нема коментара: