понедељак, 22. октобар 2012.

Interkontinental torta






Za korice:

12 jaja
12 kašike šećera
18 kašike mlevenih oraha
3 kašika brašna

12 žumanca
15 kašika šećera
9 kašika brašna
900 ml mleka
250 gr margarina
100 gr šećera u pahu
400 gr čokolade
300 gr mlevenih oraha (može i 200 gr)
100 gr kokosovo brašno

400 gr šlag krema

Umutiti mikserom 4 belanca sa 4 kašike šećera. 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna promešati na suvo i lagano kašikom umešati u umućena belanca. Smesu rasporediti u tepsiji preko papira za pečenje i peći u zagrejanoj rerni. Tako ispeći tri korice.

Mleko staviti da provri. Za to vreme umutiti penasto žumanca sa 15 kašika šećera, a potom dodati 9 kašika brašna. Umućenu smesu dodati u provrelo mleko i skuvati krem. Kada se krem ohladi, dodajte umućen margarin sa šećerom u prahu. Dobijeni krem podelite na tri dela. U prvi deo dodajte 100 gr otopljene čokolade, u drugi dodajte mlevene orahe, a u treći dodajte kokosovo brašno.

Ja sam ovog puta zaboravila, ali pre filovanja prvo svaku koricu premažite sa 100 gr otopljene čokolade. Kada se čokolada stegne krenite sa filovanjem:

-         Kora  
-         fil sa čokoladom
-         kora
-         fil sa orasima
-         kora
-         fil sa kokosovim brašnom.
-         Odozgo tortu premazati umućenim šlagom.

Napomena: Torta je čvrsta i može ići pod fondan. 


Нема коментара: