Za korice:
12 jaja
12 kašike šećera
18 kašike
mlevenih oraha
3 kašika brašna
12 žumanca
15 kašika šećera
9 kašika brašna
900 ml mleka
250 gr margarina
100 gr šećera u
pahu
400 gr čokolade
300 gr mlevenih
oraha (može i 200 gr)
100 gr kokosovo
brašno
400 gr šlag krema
Umutiti mikserom
4 belanca sa 4 kašike šećera. 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna promešati
na suvo i lagano kašikom umešati u umućena belanca. Smesu rasporediti u tepsiji
preko papira za pečenje i peći u zagrejanoj rerni. Tako ispeći tri korice.
Mleko staviti da
provri. Za to vreme umutiti penasto žumanca sa 15 kašika šećera, a potom dodati
9 kašika brašna. Umućenu smesu dodati u provrelo mleko i skuvati krem. Kada se
krem ohladi, dodajte umućen margarin sa šećerom u prahu. Dobijeni krem podelite
na tri dela. U prvi deo dodajte 100 gr otopljene čokolade, u drugi dodajte mlevene
orahe, a u treći dodajte kokosovo brašno.
Ja sam ovog puta
zaboravila, ali pre filovanja prvo svaku koricu premažite sa 100 gr otopljene
čokolade. Kada se čokolada stegne krenite sa filovanjem:
-
Kora
-
fil sa
čokoladom
-
kora
-
fil sa
orasima
-
kora
-
fil sa
kokosovim brašnom.
-
Odozgo
tortu premazati umućenim šlagom.
Napomena: Torta
je čvrsta i može ići pod fondan.
Нема коментара:
Постави коментар