недеља, 18. новембар 2012.

Čupava Kata



Za testo:

250 gr margarina
4 kašike šećera
5 žumanca
400 gr brašna
1 prašak za pecivo
ektrat od vanile

Za fil:

5 belanca
250 gr šećera
3 kašike džema od šljiva ili kajsija

Margarin penasto umutiti sa šećerom, žumancima i ekstratom od vanile. U umućenu smesu dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo. Dobijeno glatko testo podelite na pola. Prvu polovinu testa rastanjite u tepsiju 22x33 u koju ste prethodno stavili papir za pečenje i tepsiju stavite u frižider, a drugu polovinu testa stavite u zamrzivač. Kada se druga polovina testa stegla, tada penasto umutite belanac sa šećerom. Onda lagano umešajte dzem od šljiva ili kajsije. Spremljeni fil premažite preko prve polovine testa koju ste rastanjili, a preko fila narendajte drugu polovinu testa na krupnu stranu rendeta. Dlanovima blago pritisnite preko narendanog testa. Tepsiju stavite u zagrejanu rernu. Pecite na 220 stepeni. Pečen kolač ostavite da se ohladi i hladan secite na kocke. 

Prijatno!!!










Нема коментара: