петак, 30. новембар 2012.

Pohovani kozji sir

Deca vole da im doručak bude ukusan, ali vole da bude lep i na izgled. Ja sam jutros ispohovala deci sir, a onda je moja ćerka dala final touch i ukrasila ga ;)



Potrebno:

6 kriški kozjeg sira debljine 1cm
1 jaje
prezle
maslinovo ili suncokretovo ulje

Za dekoraciju potrebno:

peršunov list (kosa)
kolutići kiselog krastavca (oči)
pržena bukovača (usta)
Jaje, prezle i sir koje vam je preteklo izmrvite, pomešajte i upržite. To iskoristite kao šiške na glavi.


Ulje staviti u tiganj da se dobro zagreje. Za to vreme kriške sira uvaljajte u prezle. Kada se ulje zagrejalo, pripremljen sir uvaljate u jaja pa ponovo u prezle, a onda ih stavite na vrelo ulje. Ispohovan sir stavite na tanjir i ukrasite.

Prijatno!






Нема коментара: