петак, 9. новембар 2012.

Gulaš od šampinjona


Sva sreca u kuci svi volimo pecurke, pa ih ja često pripremam. Ovo je brz čorbasti ručak, takve najviše volim :)


Potrebno je:

600 šampinjona (može i bukovača)
200ml belog vina
1 srednja šargarepa
1 srednji krompir
Pola kašičice karija
So ili vegeta po ukusu
Mleveni biber
½ kašičice slatke aleve paprike
2 pune kašike brašna
Maslinovo ulje

Na zagrejanom maslinovom ulju staviti šampinjone isečene na listiće i sragarepu izrendanu na krupno. Dodati kari, posoliti  i sve zajedno prodinstati. Kada omeknu pečurke, dodati belog vina. Krčkati dok sva tečnost ne ispari. Tada dodati alevu papriku, malo mlevenog bibera i brašna. Na laganoj vatri sve zajedno upržiti. Naliti sa 1,2l vode. Voditi računa da ne ostanu grudvice od brašna. Čim nalijete vodu, dodajte jedan krompir izrendan na stino. Pustiti da vri nekih 15-tak minuta i vaš ručak je gotov!







Нема коментара: