POTREBNO JE:
18 jaja
100 gr šećera
500 gr prah šećera
2 margarina
200 gr plazme
600 gr otopljene čokolade
500 gr krem šlaga
1/2 l mleka ili kisele vode
Korice:
PRVO:
Umutiti 250 gr prah šećera i 1 margarin, zatim dodati 9 žumanca,
pa 300 gr otopljene čokolade i na kraju 100 gr plazme.
DRUGO:
Umutiti 9 belanaca i 50 gr šećera;
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
Sada belanca polako dodavati u prvi deo i rucno veoma lagano izmesati. Masu podeliti tri dela i peći korice. U pleh veličine 38cm x 27cm staviti papir za pečenje i staviti umućenu masu i peći.
Ja izdelim materijal i svaku koricu mutim ponaosob kako bi mi korice bile jednake.
Fil:
Umutite potpuno isto kao za korice.
Umutite potpuno isto kao za korice.
Filovanje: KORA-FIL-KREM SLAG-KORA ...
8 коментара:
Jel ovo priprema za jednu koru
Oprostite što ovoliko kasnim sa odgovorom :(
Masa od 9 belanaca je za sve tri korice, znači po tri belanca na koricu. Jako su tanke, jer mi tako volimo, a ako je Vama to pretanko, slobodno smanjite dimenziju tepsije u kome biste pekli.
Srdačan pozdrav!!!
Nije mi jasno kako mutiti kremu. Da li se ukuhava u mlijeko ili?..
Molim da mi pojasnite pripremu kreme. Hvala
Masa za korice i masa za fil je potpuno jednaka. Znači, kako pripremate masu za korice, na isti način spremate i masu za fil.
Srdačan pozdrav!
Fil za tortu mutite isto kao i masu za korice. Mleko se koristi samo za mućenje šlag kreme. U sam fil za tortu, ne ide mleko.
Srdačan pozdrav!
Dobar dan. evo i mene sa istim upitom. torta izgleda prekrasno i prefini ali ,i nije jasno zašto se krema ne kuha. jel to u redu sa sirovim jajima?
hvala
@Unknown
Dobar dan i Vama. Torta je zaista san za sve čokoljupce.
Ja od kada imam ovaj recept, totrtu uvek pravim sa "živim" jajima. Hvala Bogu, nikad nam ništa nije falilo. Imamo svog dobavljača domaćih jaja, uvek su sveža. Ako ćete se Vi sigurnije osećati, mislim da možete prokuvati umućena žumanca na pari onoliko koliko mislite da je dovoljno ukoliko strahujete zbog salmonele, onda ohladiti i tako dodati u fil. Isto tako uradite i sa belancima. Ogradjujem se, ja tako nisam spremala, ali verujem da neće izgubiti na fantastičnom ukusu.
Srdačan pozdrav!
Постави коментар