Na ovaj recept mi je ukazala prijateljica Ivana, a ona je videla na Colinarki. Savršenog je ukusa i veoma se lepo seče. Najteže je naredjati prvi red krekera, jer se krekeri malo pomeraju, ali već od drugog reda sve ide lako. Najbolje je ovu slanu tortu napraviti jedan dan ranije, kako bi keks omekšao i ukusi se lepo spojili.
Potrebno je:
3 kutije krekera "Tak" (600gr Jaffa)
300gr majoneza
10 kiselih krastavaca (srednje veličine)
4 kisele pavlake
200gr šunke
200gr trapista
3 tvrdo kuvana jajeta
Priprema:
Naredjati slani Tak kreker 3x5 na poslužavnik. Preko
krekera tanko premazati majonez, a zatim narendati 2 kisela krastavčića. Preko
krastavčića premazati kiselu pavlaku. Preko pavlake naredjati nov red krekera.
Ponoviti mazanje majonezom, narendati šunku i premazati preko šunke pavlaku.
Redjati treći red krekera, ponovo majonez, rendani krastavčići i rendani
trapist. Preko kačkavalja premazati pavlaku. Preko pavlake naredjajte poslednji
red krekera, preko krekera majonez, a onda narendajte kačkavalj, šunku i kuvana
jaja. Preko pemažite još jedan sloj pavlake i ukrasite rendanim kačkavaljem.
Evo još jednom tabelarno prikazano redjanje:
I
RED
|
krekeri
|
majonez
|
rendani
kiseli krastavci
|
pavlaka
|
|
||
II
RED
|
krekeri
|
majonez
|
rendana
sunka
|
pavlaka
|
|
||
III
RED
|
krekeri
|
majonez
|
rendani
kiseli krastavci
|
rendani
kačkavalj
|
pavlaka
|
|
|
IV
RED
|
krekeri
|
majonez
|
rendani
kačkavalj
|
rendana
sunka
|
rendana
jaja
|
pavlaka
|
Rendani
kačkavalj
|
8 коментара:
Odlična ti je ova slana torta, sigurna sam da je jako ukusna.
Da, zaista je ukusna! Moji klinci je obozavju :)
Ovo je bas zgodno i sigurno ukusno. Ja obozavam, ali bukvalno ovakve slane torte!
Drago mi je da ti se svidja, javi utiske ako budes isprobala :)
Ova torta jako dobro izgleda, sastojci mi se sviđaju tako da je i okus sigurno odličan. Već je vidim kao predjelo ili zalogajčić za dobro društvo !
Biće mi drago da uživate uz ove štanglice :)
Slane krekere treba podmazato odozdo kako bi se zalepila za posudu u kojoj slazeta i tako nastavlja te svaki sl red. Inače recept je odličan 😊 pravim ga već par god. Pozz
Slane krekere treba podmazato odozdo kako bi se zalepila za posudu u kojoj slazeta i tako nastavlja te svaki sl red. Inače recept je odličan 😊 pravim ga već par god. Pozz
Постави коментар