Testo:
700 gr brašna
350 ml ulja
180 ml vrele vode
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
2 vanile
narendana korica od jednog limuna
Za fil:
mak, dzem, jabuke, zele bombone, orasi, eurokrem...
Brašno pomešati na suvo sa praškom za pecivo, solju i limunovom koricom. Posebno provreti vodu i u to dodati ulje. Žicom promešati i tako vrelo dodati u brašno. Varjačom započeti mešanje, a zatim rukom zamesiti jufku. Oklagijom rastnjiti koru debljine 1 cm. Čašom ili modlom prečnika 6 cm vaditi krugove. Na sredinu svakog kruga, staviti fil preklopiti testo i viljuškom ispretiskati krajeve. Naredjati u pleh bez podmazivanja i peći na 220 stepeni. Kad su pečene, malo ih prohladite i tada uvaljajte u prah šećer pomešan sa vanilom.
Količina testa vam je dovoljna da se naprave kiflice za dva pleha od električnog šporeta.
Нема коментара:
Постави коментар