Prvo tikvice ispohujte po ovom receptu s`tim da u polovinu smese dodate 2 kašike sitno seckanog peršuna.
Za fil potrebno:
10 manjin šampinjona
glavica luka
300 gr mlevenog mesa
so
vegeta
biber
Za preliv potrebno:
1 čaša jogurta
3 jaja
malo soli
Upržite glavicu luka, 10 manjih šampinjona. U to dodati 300 gr mlevenog mesa i upržiti sve zajedno. Posoliti i začiniti vegetom i biberom.
U podmazanu posudu gde će se musaka peći, redjati: red tikvica bez peršuna pa red fila, tikvice sa peršunom, pa fil. Zadnje neka bude sloj od tikvica.
Izmešati jogurt i jaja i preliti preko musake. Odozgo možete posuti susamom ako volite, a ako ne, možete i izostaviti. Musaku zapeći na 200 stepeni.
Podjednako je dobra i vruća i hladna.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар