петак, 18. мај 2012.

Šarene kiflice


1 kg brašna
200 ml surutke
čaša pavlake
čaša ulja
kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica meda
2 kašičice aleve paprike
250 gr blitve
3 jaja

sir
susam

U surutku viljuškom razmutiti dva cela i jedno žumance i kvasac. Onda dodati med, ulje, pavlaku, so i sve to zamesiti sa brasnom. Ostaviti testo da nadodje. Onda testo podeliti na dva dela. U jedna deo dodati obarenu, ocedjenu i ispasiranu blitvu, a u drugi deo alevu pariku. Ukoliko je potrebno dodati u deo sa blitvom jos malo brasna. I zeleno i crveno testo podelite na četiri jufkice. 
Uzeti prvo jednu zelenu jufku i rastanjiti koricu. Zatim rastanjiti i crvenu jufkicu. Stavite crvenu koricu preko zelene i podeliti dobijeni krug na šest delova. Na svaki deo stavite po parče sira. Umotajte u kiflicu i redjajte na pleh koji ste prethodno namazali margarinom. Tako uradite sa svim jufkicama. Naredjane kiflice premažite umućenim belancetom u koje ste dodali malo soli. Pospite susamo. Pustite da nadodju, a onda ispecite u zagrejanoj rerni.
Kada su pecene pokrite ih vlažnom krpom i ostavite ih pet minuta da odmore u plehu. 








Нема коментара: