Potrebno:
2 jaja
14 kašika šećera
1 šoljica ulja (mala šoljica od crne kafe)
1/2 šolje od bele kafe mleka
1 vanila
15 kašika brašna
1 pzp
Za preliv:
1 šolja od bele kafe mleka
3 kašika šećera
2 kašike kakaoa
1/4 margarina
šlag za ukrašavanje
Umutiti prvo belanca i šećer. Nastaviti mućenje i dodati žumanca. Zatim dodati ulje, mleko, vanilu i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sipati u podmazanu tepsiju i peći na 200 stepeni.
U medjuvremenu skuvati preliv. Staviti u šerpicu mleko, šećer i margarin da provri. Kada je provrelo, dodati kakao. Kuvati još par minuta i skloniti sa vatre.
Kada je kolač pečen, dok je još topao, isecite ga na parčad i zalijte toplim prelivom prelivom.
Ukrasite po vašoj želji, možete šlagom ili posuti kokosom, mlevenim orasima, lešnikom...
Нема коментара:
Постави коментар