Potrebno je:
5 kg paradajza
7-6 kg crvenih paprika
0.5 l ulja
0.4 l vinskog sirćeta (ako ne volite da mnogi kisni,
možete smanjiti koičini sirćeta po želji)
250 g šećera
2 supene kašike soli (po ukusu može i više)
Ako želite, možete dodati malo svežih samlevenih ljutih
papričica.
Priprema:
Meni je najlakše da paradajz zamrznem par dana pre nego što
krenem raditi ljuticu. Zamrznuti paradajz oljuštite, stavljajući ga u
vrelu vodu. Tanka opnica se veoma lako i brzo skida. Kada ste ga očistili
stavite da se kuva. Kada se razmekša dodati ulje, sirće, so i šećer i kuvati
1.5 do 2 sata.
Zatim dodati prethodnog dana ispečenu i oljuštenu papriku
koja je samlevena i kuvati još 1 sat. Može se i zaljutiti po želji. Od ove
količine ispadne 5-6 tegli. Vruću ljuticu sipati u vruće tegle. Tegle umotati
ćebetom i ostaviti da se hlade 2-3 dana. Kada su potpuno hladne ostaviti u
policu sa zimnicom.
Potrebno je:
5 kg paradajza
7-6 kg crvenih paprika
0.5 l ulja
0.4 l vinskog sirćeta (ako ne volite da mnogi kisni,
možete smanjiti koičini sirćeta po želji)
250 g šećera
2 supene kašike soli (po ukusu može i više)
Ako želite, možete dodati malo svežih samlevenih ljutih
papričica.
Priprema:
Meni je najlakše da paradajz zamrznem par dana pre nego što
krenem raditi ljuticu. Zamrznuti paradajz oljuštite, stavljajući ga u
vrelu vodu. Tanka opnica se veoma lako i brzo skida. Kada ste ga očistili
stavite da se kuva. Kada se razmekša dodati ulje, sirće, so i šećer i kuvati
1.5 do 2 sata.
Zatim dodati prethodnog dana ispečenu i oljuštenu papriku
koja je samlevena i kuvati još 1 sat. Može se i zaljutiti po želji. Od ove
količine ispadne 5-6 tegli. Vruću ljuticu sipati u vruće tegle. Tegle umotati
ćebetom i ostaviti da se hlade 2-3 dana. Kada su potpuno hladne ostaviti u
policu sa zimnicom.
Нема коментара:
Постави коментар