7 jaja
1 1/2 čaša šećera
1 1/2 čaše brašna
8 kašika ulja
2 kašike kakaoa + 1 ravna kašičica
1 prašak za pecivo
3 vanilin šećera
ekstrat ruma
50 gr suvog groždja
100 gr čokolade
Umutiti 4 žumanca, 3 cela jajeta sa jednom čašom šećera i vanilinim šećerom. Kad se penasto umuti dodati ulje i jednu šolju brašna pomešanu sa praškom za pecivo. Od umućene mase odvojiti jednu trećinu i u nju dodati dve kašike kakaoa i ruma po ukusu. Tu crnu masu sipati na dno kalupa za kuglof koji ste prethodno podmazali i brašnom posuli.
Zatim umutiti 4 belanca sa pola čaše šećera i pola čaše brašna. Tu smesu sipati preko mase od kakaoa. U cediljku za čaj sipati jednu kašičicu kakaoa. Fino prosejati preko cele površine bele mase.
U dve trećine mase koja je ostala od prvog dela, dodati suvo groždje natopljeno rumom i sipati preko prosejanog kakaoa.
Staviti u zagrejanu rernu i peći na 180 stepeni oko 45 minuta (ili u zavisnosti od vaše rerne).
Ispečen kuglof preliti otopljenom čokoladom.
Prijatno!
2 коментара:
Aha, našla sam te :-) Sjajno, probaću prvom prilikom
Hahaha... tu sam mila!
Javi kako ti se dopalo :*
Постави коментар