Na Coolinarci sam pronasla ovaj recept i svima nam se dopao.
Korica:
100ml mlakog mleka
1/2 kocke svezeg kvasca
400gr ostrog brasna
180gr margarina
4 zumanca
5 kasika secera
3 kasike kisele pavlake
Fil:
4 belanca
150gr secera
200gr mlevenih oraha
Glazura:
100gr cokolade
5 kasika ulja
i jos potrebno:
pekmeza za premazivanje
100gr -150gr mlevenih oraha za posipanje
Mleko i kvasac razmutiti i ostaviti da nadodje. Zatim penasto umutite margarin i secer. U to dodajte zumanca i pavlaku. Kada ste sve to umutili pomesajte smesu sa nadoslim kvascem i brasnom. Zamesite testo. (Mozete narendati malo korice od narandze ) Jufku podelite na cetiri dela. Od svakog dela razvucite koricu velicine 35x25. Koru premazite dzemom po zelji. Ja sam premazala dzemom od dunja. Preko pospite mlevene orahe i oba kraja urolajte prema sredini, ali tako da se rolati ne dodiruju. Ostavite 2-3 cm razmak izmedju rolata. Rolate redjajte na pek papir u veliki pleh od elektricnog sporeta. Kada ste zavrsili sa motanjem sva cetiri dela, penasto umutiti belanac i secer pa u to lagano umesajte mlevene orahe. Taj fil premazite u onaj razmak sto ste ostavljali. Pustite da malo odmori i onda pecite u zagrejanoj rerni.
Kada je kolac ispecen ostavite ga da se ohladi. Ohladjen kolac premazite glazurom od cokolade i ulja.
100ml mlakog mleka
1/2 kocke svezeg kvasca
400gr ostrog brasna
180gr margarina
4 zumanca
5 kasika secera
3 kasike kisele pavlake
Fil:
4 belanca
150gr secera
200gr mlevenih oraha
Glazura:
100gr cokolade
5 kasika ulja
i jos potrebno:
pekmeza za premazivanje
100gr -150gr mlevenih oraha za posipanje
Mleko i kvasac razmutiti i ostaviti da nadodje. Zatim penasto umutite margarin i secer. U to dodajte zumanca i pavlaku. Kada ste sve to umutili pomesajte smesu sa nadoslim kvascem i brasnom. Zamesite testo. (Mozete narendati malo korice od narandze ) Jufku podelite na cetiri dela. Od svakog dela razvucite koricu velicine 35x25. Koru premazite dzemom po zelji. Ja sam premazala dzemom od dunja. Preko pospite mlevene orahe i oba kraja urolajte prema sredini, ali tako da se rolati ne dodiruju. Ostavite 2-3 cm razmak izmedju rolata. Rolate redjajte na pek papir u veliki pleh od elektricnog sporeta. Kada ste zavrsili sa motanjem sva cetiri dela, penasto umutiti belanac i secer pa u to lagano umesajte mlevene orahe. Taj fil premazite u onaj razmak sto ste ostavljali. Pustite da malo odmori i onda pecite u zagrejanoj rerni.
Kada je kolac ispecen ostavite ga da se ohladi. Ohladjen kolac premazite glazurom od cokolade i ulja.
Napomena:
Ja sam korice razvijala izmedju dva lista pek papira, radi kasnije, lakseg rolanja i prenosenja do pleha.
Нема коментара:
Постави коментар