петак, 16. март 2012.

Slani rolati






Korica:

4 jaja
4 kasike kisele pavlake
4 kasike brasna
Veca veza persuna

Fil:
1 kisela pavlaka
100gr proprzenog susama
250 gr sitno narendanog pileceg parizera

Prvo umutiti 4 belanca u čvrst sneg. I dalje mutiti mikserom i dodavati jedno po jedno žumance. Kada je sve lepo penasto umućeno dodati 4 kašike kisele pavlake. Nežno žicom umutiti pavlaku i jaja. Dodati brašno i peršunov list sitno naseckan. Sve zajedno pažljivo umešati. Papir za pečenje staviti u tepsiju i sipati smesu. Ispecite koru na 250 stepeni. Veoma se brzo peče. Kada je kora pečena, izvaditi je iz pleha i zajedno sa papirom uviti u rolat. Kada se kora ohladi filovati je sa pomešanim susamom, sitno narendanim parizerom i jednom kiselom pavalkom.


Varijacije na temu su mnogobrojne. Osnova za koricu je ista, samo sto umesto  peršuna,  dodajte kašiku-dve maka.







Ili možete smesu podelila na tri dela i obojiti je prehrambenim bojama. Kašikom sipajte u pleh smesu bez reda i ispašće šarena.


Нема коментара: