Korica:
4 jaja
4 kasike kisele pavlake
4 kasike brasna
Veca veza persuna
Fil:
1 kisela pavlaka
100gr proprzenog susama
250 gr sitno narendanog pileceg parizera
4 kasike kisele pavlake
4 kasike brasna
Veca veza persuna
Fil:
1 kisela pavlaka
100gr proprzenog susama
250 gr sitno narendanog pileceg parizera
Prvo umutiti 4 belanca u čvrst sneg. I dalje mutiti mikserom i dodavati jedno
po jedno žumance. Kada je sve lepo penasto umućeno dodati 4 kašike kisele
pavlake. Nežno žicom umutiti pavlaku i jaja. Dodati brašno i peršunov list
sitno naseckan. Sve zajedno pažljivo umešati. Papir za pečenje staviti u
tepsiju i sipati smesu. Ispecite koru na 250 stepeni. Veoma se brzo peče. Kada
je kora pečena, izvaditi je iz pleha i zajedno sa papirom uviti u rolat. Kada
se kora ohladi filovati je sa pomešanim susamom, sitno narendanim parizerom i
jednom kiselom pavalkom.
Varijacije na temu su mnogobrojne. Osnova za koricu je ista, samo sto umesto peršuna, dodajte kašiku-dve maka.
Ili možete smesu podelila na tri dela i obojiti je prehrambenim bojama. Kašikom
sipajte u pleh smesu bez reda i ispašće šarena.
Нема коментара:
Постави коментар