уторак, 27. март 2012.

Mafini sa jabukama



Potrebno:

2-3 jaja (zavisi od veličine)
1 šolja od jogurta šećera
1/2 šolje od jogurta ulja
1 jogurt
2 šolje od jogurta brašna
1 prašak za pecivo
2 vanile
korica od jednog limuna

Fil:

2-3 jabuke
1 kašičica cimeta
Za preliv:

100 gr čokolade
2 kašike ulja

Jabuke očistiti i narendati na krupno rende. Pomšati sa cimetom i ostviti da odstoji dok umutite testo.

Penasto umutiti posebno belanac, posebno žumanac. Spojiti sve zajedno i umutiti sa šećerom i vanilom. Zatim dodati ulje, jogurt, na sitno narendanu limunovu koricu i brašno pomešano sa praškom za pecivo.U pleh sa otvorima stavite papirnate korpice i stavljajte u svaku korpicu po kašiku testa. Preko testa rasporedite ocedjene jabuke, a jabuke pokrijte sa po još jednom kašikom testa. Peći na 250 stepeni.
Pečene mafine ostavite desetak minuta u plehu pokrivene vlaznom krpom. Za to vreme otopite čokoladu. Vrh svakog mafina zaronite u otopljenu čokoladu.

Ukrasite po želji.





2 коментара:

Анониман је рекао...

Divno izgledaju, a i ukus im je divan. Probala sam.

Začarana kuhinjica је рекао...

Hvala na poverenju i isprobavanju :)