среда, 14. март 2012.

Riblje pihtije



Potrebno:

1kg argentinskog oslica
1,5 litar vode
2 kasike vegete
Biber
So
100 gr zelatina
glavica belog luka
peršunov list


Opciono:

2-3 parčeta dimljene ribe




Prvo obarite 1kg argentinskog oslica. Kada je skuvan, ocistite ga od kostiju i izmrviti ga.

Staviti da se kuva 1l vode sa 2 kasike vegete, biberom i soli po ukusu. Kada provri voda dodati 100gr razmucenog zelatina u 1/2l mlake vode. Ovaj zelatin kuvati 3-4 minuta. Ako se zelatin, kada se pipne lepi medju prste onda je dovoljno kuvan. U skuvani zelatin dodati isitnjeni oslic (moze se dodati i neko parce dimljene ribe). Tome dodati sitno seckani persun i izgnjeceni beli luk (moze cela veca glavica). Sve to pomesati i razliti u tepsiju. Seci na kocke i sluziti.

Нема коментара: