Potrebno:
1kg argentinskog oslica
1,5 litar vode
2 kasike vegete
Biber
So
100 gr zelatina
glavica belog luka
peršunov list
Opciono:
2-3 parčeta dimljene ribe
Prvo obarite 1kg argentinskog oslica. Kada je skuvan,
ocistite ga od kostiju i izmrviti ga.
Staviti da se kuva 1l vode sa 2 kasike vegete, biberom i soli po ukusu. Kada
provri voda dodati 100gr razmucenog zelatina u 1/2l mlake vode. Ovaj zelatin
kuvati 3-4 minuta. Ako se zelatin, kada se pipne lepi medju prste onda je
dovoljno kuvan. U skuvani zelatin dodati isitnjeni oslic (moze se dodati i neko
parce dimljene ribe). Tome dodati sitno seckani persun i izgnjeceni beli luk
(moze cela veca glavica). Sve to pomesati i razliti u tepsiju. Seci na kocke i
sluziti.
Нема коментара:
Постави коментар