Prica ide ovako:
Bila jednom davno neka žena i nije volela mnogo
kujnu. Više je volela da šeta sokakom. Medjutim, ručak uvek imala. Tako
je ona izmislila i ovaj recept, a čorbica dobila ime Sokačara.
Elem:
2 šargarepe
malo ulja
2 kašike griza
1 jaje
biber
vegeta
kari
malo peršuna
Na malo ulja izdinstati sitno izrendanu šargarepu. Kada je šargarepa udinstana dodati griz i sve zajedno još malo upržiti. Šerpicu skloniti sa vatre i u vrelu zapršku dodati viljuškom umućeno jaje i brzo zatim sve to naliti vodom. Dodati začine i naseckan peršun. Ostaviti da vri 10-tak minuta i gotovo!!!
Dobili ste brzu, ukusnu čorbicu.
Prijatno!
2 коментара:
Super receptic :) Samo ne znam koliko vode treba dodati? Koliko bi bilo najbolje? pozdravcic :)
Draga Ivana, milo mi je da Vam se recept dopao.
Ja uglavonm naspem izmedju litar i litar ipo vode. Ako je šargarepa malo krupnija, onda sipam litar ipo, a ako je sitnija onda dodam oko litar vode.
Topao pozdrav!
Постави коментар