недеља, 28. октобар 2012.

Urmašice



250 gr margarina
2 jaja
3 kašike šećera u prahu
1 kisela pavlaka
500 gr brašna
1 prašak za pecivo
kora od narandže
1 kašičica ekstrata vanile

Za preliv:

700 gr šećera
800 ml vode

Prvo skuvajte sirup kojim ćete da pelijete urmašice i ostavite ga da se ohladi.

Margarin u mikrotalasnoj razmekšajte ali vodite računa da se ne rastopi. Dodajte šećer u prahu i mutite dok izgledom ne podseti na umućen šlag. Onda dodajte 2 jaja. Nastavite sa mućenjem dok se potpuno ne sjedini. Zatim dodajte kiselu pavlaku i nastavite sa mućenjem. Narendajte koru narandže i ekstrat vanile, a onda dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobili ste mekano testo. Pravite kuglice veličine oraha i utisnite je na rende. Zarolajte i napravite oblik valjka. Oblikovane urmašice poredjajte na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada ste ih ispekli, odmah ih poredjajte u odgovarajući sud i prelijte sirupom.

Od ove smese imate urmašice za dva pleha od električnog šporeta.


2 коментара:

slatka radionica је рекао...

Ovaj recept liči na jedan moj stari izgubljeni recept. Jedva čekam da probam, da se uverim da je to to. :-*

Začarana kuhinjica је рекао...

Od svih koje sam do sada isprobala, ove urmasice su mi najlepse. Savrseno se tope u ustima!
Bas bih volela da se i tebi dopadnu. Javi obavezno kako su prosle. :*